Ett stycke kultur

associationsövning i två steg

Igår spelade Pure P & ADL plattor på studentstället Herrgårn här i byn, det var Klas och gänget på Funkit som bjöd upp till dans och rundpingis. Jag skulle bokstavligen kunna skriva en halv roman om hur bra jag tyckte det var igår. För det var vansinnigt bra, ADL verkade dessutom vara en jävligt schysst snubbe. Bra drag och trevligt sällskap alltså. Men..

Det jag skulle komma till var ett litet stycke melodikrysset, det vill säga en associationslek i två steg. Häng med!

Innan kalaset gick av stapeln fick jag en länk av Klas, det handlar om en låt som ADL gav ut för ca 17 år sedan. Men ännu viktigare, klippet stammar från Mats Nileskärs radioprogram Rap Attack.

Mats Nileskär är lite av en hjälte för mig och hans röst i slutet på klippet fick mig att tänka på en annan av mina hjältar just nu.

Josefin Johansson är en komiker från Malmö som pysslar med radio, standup med mera, enligt mig en av de roligaste människorna i Sverige just nu. Nu kommer vi till slutklämmen: För att illustrera varför Mats Nileskär är en hjälte vill jag dela med mig av detta klipp som Josefin gjort för sin blog på SR:s hemsida. Det här mina vänner är fan hiphop!

3 thoughts on “Ett stycke kultur

  1. Nileskär, vad håller han på med på dagarna? Han verkar inte använda datorn så mycket iaf med tanke på att post-itlappen sitter mitt på skärmen eller så var det nått jävligt viktigt vad vet jag.

  2. Pingback: fler av mina hjältar « basbehovet soundsystem

Comments are closed.