From the archive #1

Drar igång en ny serie här på basbehovet.com. From the archive,  jag plockar lite slumpmässigt ut en skiva från hyllan och ser vad det blir. Har en hel del som jag aldrig lyssnat på så det kan bli spännande.

Först ut: The Alan Parsons Project – Eve.

Baksida

Baksida

Framsida

Jaha vad är nu detta?  The Alan Parsons Project  är ett löst sammansatt gäng med en massa sångare och musiker där Alan Parsons och Eric Woolfson håller i trådarna. Parsons är nån slags studioteknikerguru som jobbat med storheter som Beatles och Pink Floyd. Skivans framsida är lite läskigt och baksidan är rent ruskig, det hela ser väldigt dyster ut. Musiken då? Ja vad ska man säga det är progressiv rock, skivan kom 1979 och den har det karakteristiska 80-tals soundet. Mycket synt och pampiga slingor, ofta låter det som filmmusik särskilt den instrumentala öppningen Lucifer. Slutgiltigt omdöme? Helt ok men kanske inget jag kommer slänga på inom den närmaste tiden igen.

2 thoughts on “From the archive #1

  1. Det börjar kännas lite pinsamt att det bara är intern kommentering än så länge. Endast B som är extern har hunnit med en riktig kommentar ännu. Tillochmed han får man ju se som semi-intern.. Men men. Vi är väl tacksamma för det lilla. Hursom…

    Bra initiativ. Kul grej! Alan Parsons Project är väl rätt fett också. Bra jobbat Ødlan.

  2. Pingback: Veckans Sampling (v. 14) « basbehovet soundsystem

Comments are closed.