Några av mina hjältar

Engineering!

Jag är en nörd. Det är sant. Jag är en av de där lustigkurrarna som gärna grottar ner mig i hur saker och ting fungerar, vilken knapp som gör vad och hur man egentligen gör för att räkna ut hur mycket gas som får plats i given ballong B. Som utbildad mjukvaruingenjör är det viktigt för mig att hålla byxan högt och TI-83:an i axelhölster, så att det går lätt att få fram den då den kan komma att behövas. Eller?

Nästan allt ovanstående är sant. Resten är påhitt. Hursomhelst är jag stort fan av den musikstil som i folkmun kallas för rap. En härlig kombination av rap och naturvetenskap/datalogi kan man få i form av Deltron 3030. Enligt wikipedia är Deltron en supergrupp, jag kan bara hålla med, bestående av Dan the AutomatorDel tha Funkee Homosapien and DJ Kid Koala. Vi pratar redan om några av de coolaste i branschen, ialla fall om man frågar mig. Sätter man ihop dem på samma skiva får man alltså en futuristisk blandning av naturvetenskap, rymdromantik och virusskrivande.

Deltron 3030

Vad sägs exempelvis om låten Virus där Del rappar om att släcka städer och stora företag (som börjar med bokstaven M) med ett virus och ta en tillbaka till papyrus. Eller Upgrade, som handlar om att man skall uppgradera sin hjärna, för att bli smartare.

Dra upp brallorna en decimeter till, byt batterier i dosan, ta fram din micromat samt peka din browser och sedermera din Spotify på Del The Funky Homosapien – Deltron 3030!

2 thoughts on “Några av mina hjältar

  1. Kvinnan på bilden är ju sjukt hiphop! Om man kollar ordentligt så ser man att hon har en boombox under skrivbordet.

Comments are closed.