In a Berlin state of mind

Sådär ja! Tillbaka igen efter en liten sväng till Berlin där det naturligtvis gavs utrymme för lite crate diggin. Eller ja det grävdes kanske inte så mycket, de ställen jag besökte där stod skivorna i uppmärkta plastfickor i välordnade rader. Är man i Tyskland så är man. Första stället, Hip Hop Vinyl, lovade ju gott utav namnet att döma och jag blev inte besviken. Här kunde man hitta riktigt mycket nya/halvnya hiphopsläpp samt även en del klassiker. Fick med mig 2008 års kanske bästa album, Black Milk – Tronic, som jag haft på “att köpa listan” i princip sen den kom. Priserna var generellt ganska normala. Runt 15-20 euro för ett album, inga direkta möjligheter att göra fynd. Ställe två kommer jag inte ihåg vad det hette (kan ha varit Spacehall). Det här var nog en dröm om man var lite mer intresserad av elektronisk musik än vad jag är. Det fanns i princip hur mycket sånt som helst men även en liten hiphop/reggae-avdelning med riktigt grymt utbud. Här kom jag över en gammal klassiker, EPMD – Strictly Business från 1988. Galet bra album helt översållat med grymma samplingar. Hittade dessutom en release från Soul Jazz som jag letat lite efter, Big Apple Rappin’ vol 1, samt det överfeta soundtracket till Tarrantinos Jackie Brown. Efter det här hade jag uppnått kvoten för hur mycket skivor jag kunde få med mig hem till Svedala och fick således sluta leta skivor och börja käka currywurst, dricka pilsner och kolla på all grym street art istället.

2 thoughts on “In a Berlin state of mind

  1. Pingback: Veckan Sampling (v. 14) « basbehovet soundsystem

  2. Alltså det där Black milik var ju riktigt bra. Jag hade lyssnat lite på Pupular Demand och så men missat Tronic helt. Tackar, som cooptanten hade sagt.

Comments are closed.