Leo Ruckman

Med anledning av att det snackats en del om honom i kommentarer nedan, tänkte jag dedicera en hel post till den gamle MBMA-medlemmen Leo Ruckman aka Leo Kallocain aka Manuel Cork. Personligen tycker jag han är en av de allra bästa svenska MCs någonsin. Grym på både svenska och engelska och det är inte många som kan stoltsera med det.

Tänkte ta upp några av han bästa verser och vi börjar med en MBMA-klassiker:
MBMA – Vulgära Vovvar
Kanske en av de bästa svenska hiphoplåtarna. Alla i gruppen levererar grymma rader och beatet är riktigt gött det också. Här hittar vi några av mina absoluta favorit punchlines . “det är som att närma sig ett skepp som är nyförlist med vattnet fullt av sjörövare, helt galna av syfilis” – Leo. Fantastiskt! Inte nog med det utan i princip i nästa andetag levererar han “tror du själv att det är du som är playern i flocken av hannar när din flickvän är så ful så klockorna stannar” BOOOM! tokigt skit.

Nu till hans skills på engelska…
Sage Francis feat. Leo – Try Your Best
Sinnessjukt bra låt med en Rosa Pantern sampling. Här är det nästan så att jag tycker Leo håller jämna steg med Sage vilket inte säger lite. En line härifrån också kanske… “Mister fresh with the pistol breath Gunpowder mustaches, spit hot acid and crystal meth”  jävlar va hårt!

Jag är osäker på om de här grejerna håller idag eller om det bara är all nostalgi som gör det så bra men skitsamma. Det man kan säga avslutningsvis är att det var synd att han tröttnade och slutade. Vill man höra mer så kolla in Loose Cannons och Mics of Fury där han gästar lite.

3 thoughts on “Leo Ruckman

  1. Din jävel!
    Jag har gått runt och lurat på ett inlägg om Leo i flera veckor nu, och sen kommer det här..

  2. hehe ja så kan det gå… men ska du ta seron då kanske? även om han inte är lika cool så är det ju en bra story

Comments are closed.