Mixtapes…

Mitt bidrag till det här stället har ju varit mer än blygsamt senaste tiden men nu är semestern över så då kanske det blir ordning på torpet igen. Tänkte börja med att tipsa om lite mixtapes som jag lyssnat på under sommaren.

Först ut: The Game – Brake Lights
Promotion-mixtape för The Games nya platta The Red Album. Jag har alltid avfärdat Game som en riktig tönt. Jag menar vi snackar tårar tatuerade under ögat osv, men bortser man från sånna här fadäser och lyssnar på hans flow så är jag beredd att ändra mig lite. Några låtar på mixtapet är riktigt bra bland annat titelspåret. Gästlistan är skapligt imponerande den också, Snoop, Dre, Nas tex. Lyssna igenom det och försök bortse från DJ Skee som skriker sig hes ibland.

Cut Chemist – Sound of The Police
En av mina absoluta favorit DJ/producenter, Cut Chemist, har droppat en ny mix. Helt galet som vanligt när det gäller den här karln. Mycket afrikanska rytmer blandat med funk och en hel del annat trevligt . Mixen är gjord med endast en skivspelare och en loopingpedal, galna skills helt enkelt. För er som inte är bekant med klipp kemisten så har han bland annat producerat åt Jurassic 5 och gjort några episka mixar tillsammans med DJ Shadow. Kolla tex in Brainfreeze och Product Placement.

DJ Wax On – SuperDiscoRapAttack
Varför inte lägga hiphop-accapellor på svängiga discolåtar? En ganska skön idé som DJ Wax On lyckats omsätta väl i praktiken. Dizzee Rascal vs. Chic och Jay Z vs. The Crusaders bla. Bäst är nog ändå Common vs. George Benson – Go. Detta är ett måste att lyssna lite närmare på!