Okej det har hänt innan

…att vi har snackat om M.I.A, eller Mathangi Arulpragasam som hon också heter.  Senast var det FLX som var lite uppe i öronen över att hon skulle komma till hans stad med samma namn som en viss ostindienfarare, eller var det över att hon skrev konspiratoriska texter. Nåväl.

M.I.A släppte någorlunda nyligen ett album med det något okonventionella namnet slash-backslash-slash-backslash slash-backslash Y slash-backslash (eller /\/\ /\ Y /\). Om man kisar noga med ögonen så kan man naturligtvis läsa Maya, som också är ännu ett av artistens många alias.

M.I.A — obotlig comedydresser

Vi känner M.I.A som en av de stora comedydressarna i showbiz, nästan på par med den välkända Ladyn. Galna kläder och galna framträdanden blandas med ganska hård grime och en röst som är extremt karaktäristisk — lite som svenska Säkert, mindre pinsam.

Det nya albumet är verkligen något jag kan rekommendera, mycket har hänt sedan Paper Planes och CP-låten från 2007 Jimmy (som för övrigt gick varm på lagret den sommaren). Det låter helt enkelt mycket annorlunda, men därmed inte säkert att det är dåligt. Det är betydligt mindre melodiskt, men det man förlorar i melodi vinner man i intressanta texter och lite hårdare tempo. En lämplig kompromiss, som visserligen gör musiken lite mindre tillgänglig, men också lite roligare. Speciellt om man lyssnar lite på texterna.

Rikta således din spotify mot Mia – /\/\ /\ Y /\ och lyssna på magiska konspirationsteorier och jävligt fin grime. Tio poäng till den som kommer på vilken cognac man skall välja enligt M.I.A!