Har vi pratat om Jay-Z förut?

Jag har ju en fabless för crossovers, mixar, mashar, experiment helt enkelt. Sätt Jay-Z tillsammans med Questlove och resten av The Roots i en studio på Times Square med en lagom stor publik och ca en timmes speltid. Vad uppnår vi?

Jay-Z — UnPlugged

Ut på andra sidan kommer ett album som har låtarna av en legendarisk artist från en tid då han kanske var som aldra bäst, Hard Knock Life, Izzo, Big Pimpin’ med flera. Allt till tonerna från en av musikvärldens fe-e-etaste trummisar, Questlove, och de övriga medlemmarna i The Roots. Bäddat för stor succé!

Jay-Z:s klockrena flow, Gåtans trumslag, publiken och en handfull gästartister bland annat Foxy Brown och Mary J. Blige bär fram hela produktionen från de första ljuden av stråkinstrument som stäms till att kungen av hip hop själv tackar publiken och lyssnaren i slutet. Evigt!

Jag ser ingen annan utväg än att du rattar in: Jay-Z – UnPlugged

One thought on “Har vi pratat om Jay-Z förut?

  1. Jag lyssnade sönder den här skivan när den kom. 200.. 1 eller? Önskar att jag kunde lyssna på den igen men det går inte. Försökte nyss, men var tvungen att stänga av och då är det ändå många år sen senast jag försökte. Ett väldigt högt, om än konstigt, betyg från min sida.

Comments are closed.