100 miljoner pull ups

Ibland kan det vara intressant att gå tillbaka och reda ut var vissa uttryck man svänger sig med egentligen kommer ifrån. Vi här på basbehovet tenderat att titt som tätt utbrista “100 miljoner pull ups” då en låt är ordentligt bra. För att hitta roten till detta uttryck får vi förflytta oss tillbaka till basbehovets begynnelse. På den tiden lyssnades det galet mycket på reggae och dancehall och för att hålla oss uppdaterade på nya rytmer och annat gött från ön lyssnade vi på Rough Lynx och Blenda Show på Göteborgs studentradio. Programmet hade ett enkelt men jävligt vinnande koncept, några snubbar dricker lite öl, tjötar lite och spelar fet dancehall. Ibland bjöds man även på lite galna anekdoter från diverse utekvällar och dyl, vilket var skoj. Men åter till uttrycket… Vilken låt var det som var så fet att den förtjänade inte mindre än 100 miljoner pull ups? Jo det var General Levy – Time Dread, och man kan ju inte göra annat än att hålla med. Sjukt fett helt enkelt! Vet inte riktigt vad som hände med radioprogrammet, har för mig att det lades ner ungefär samtidigt som Blenda stängde igen.  Hursom big up till folket bakom Rough Lynx och Blenda Show!

9 thoughts on “100 miljoner pull ups

 1. Det är fan en helt överfet jevla låt! Radioprogrammet fanns kvar ett tag till, nu har jag inte hört av dem på ett tag. De kanske tappade sina kontakter med Götteborrgs Studentradio ennnaaaaa!!

  Felix, vår man på plats, du får i uppdrag att utreda.

 2. Det är som så att radioprogrammet är nog borta, men det dyker upp lite spelningar på stan då och då. Alla är välkomna hit till Sveriges framstjärt för ett studiebesök ifall lusten faller på.

  Sen finns det en annan klubb som _bara_ spelar bra musik. Jag var där i 4 timmar häromsistens och då spelades det inte en enda dålig låt. Uteslutande hiphop från 90-98, och riktigt feta grejer dessutom. Dit kan vi väl gå pöjkar?

 3. Först och främst, 100 miljoner big ups till sidan!
  Sen, som en av grundarna av den legendariska Rough Lynx & Blenda Show så körde vi den i tre år om jag inte minns fel, detta var under samma period som vi spelade ute mest och körde klubbar och så… Det var tre jävligt feta och roliga år då vi samlade på oss sjukligt många anekdoter och fyllor…
  Sen la vi ner radioshowen eftersom vi fick mindre tid över men Rough Lynx lever vidare i allra högsta grad, vi har fortfarande klubbar i GBG typ varje helg och proddar mer & mer!

  Kanske kommer radioshowen igång nån gång igen, vem vet… tack anyways för nostalgitrippen!!! 100 miljoner big ups..

 4. BOOM! Roughlynx & Blenda show är i alla kategorier den bästa radioshowen som funnits i svea rike. Alla borde hetsa rough lynx så att dom startar upp det igen. seeeen

 5. Pingback: Tweets that mention 100 miljoner pull ups « basbehovet soundsystem -- Topsy.com

 6. Gott att höra Ante! Big up yourself! Vi ser gärna att ni börjar köra radio igen. Er show var som sagt the bomb, har många av dem kvar som podradios, lyssnar på dem då och då. Skön mix av överfet musik och intressanta anekdoter.

  Big up också till Mästerkatten. Tack för stödet!

 7. Gött att ni hittade hit! Vore skoj om ni drog igång programmet igen nån gång i framtiden. Mina inköp av reggaesjuor stagnerade helt när ni la av.

 8. Pingback: Rough Lynx Sound och Odiggety bjuder upp till dans « basbehovet soundsystem

Comments are closed.