It’s Barbie, bitches!

Det har vart ett jävla liv om Nicki Minaj på nätet den senaste tiden. Det har liksom blivit mer och mer hela tiden, och nu finns hon överallt känns det som. Jag kan inte öppna Chrome innan hon är där. Vi på basbehovet kanske skulle haka på innan det blir försent?

Grejen är ju att all denna hype är välförtjänt. Jag ska villigt erkänna att jag fullkomligen älskar hennes flow. Precis som med Lil’ Wayne så är det ganska ojämt, men när hon väl får till det är det helt über. Lyssna in er på texterna ordentligt, det är det värt! Referenser till allt från Star-Trek till Aqua (hon inleder senaste mixtapet med Barbie Girl)  Hon har en helt egen röst och stil som jag gillar som fan. Man har ju råkat ut för kvinnliga rappare förut (Rah Digga:s nya, Classic, är helt sjukt bra f.ö. Jag kanske skriver om den senare), men de har mest försökt vara som de coola grabbarna. Detta är nånting helt annat. ALLT är rosa. Blev visst sjukt flummigt nu.. basbehovet goes genusperspektiv.. Jaja, jag fattar att både Wayne och Drake vill gifta sig med henne. Sen får man ta att det ju är en del jävligt sliskiga produktioner och jobbig R’n’B ibland. Men mest är det bara grymt flow!

Än så länge finns det fyra mixtapes, alla finns att ladda ner på hennes hemsida. Ge det en chans. (Jag pratar med dig Johan. Bara för att det är nytt behöver det inte vara dåligt. DAISY-eran är slut. Acceptera det!) Min favorit är nog Beam me up Scotty, finns en sjukt bra låt med Busta med där. Det andra är bra också, men jag gillar Busta… Sucka Free finns på Spotify till och med så den finns det ju ingen ursäkt alls att lyssna på. Särskilt inte om man som jag gillar Lil Weezy.

Update 2010-12-01

Nu är skivan ute. Den var sådär måste jag väl erkänna, hon levererar inte som hon kan. Lyssna på verson hon har i Monster på nya Kanye-skivan så fattar man potentialen. Synd som fan att hon ska ligga på Young Money…

One thought on “It’s Barbie, bitches!

  1. Pingback: Veckan som kommer « basbehovet soundsystem

Comments are closed.