Going Pekka Heino all up in this motherfucker

Jag är sjuk och sitter hemma och tycker synd om mig själv, så jag tänkte att jag skulle droppa lite intressant kuriosa på er. Det här kommer att bli ett ganska långt och förmodligen rörigt inlägg men om ni bara ha lite tålamod så kommer ni se att jag får ihop det jävligt snyggt på slutet. Det är nämligen så att jag kom på att det fanns en röd tråd i mycket av det jag har gjort medan jag väntat på att bli frisk de senaste dagarna. Får se om ni lyckas klura ut det innan jag avslöjar den chockerande sanningen…

Allt började i förrgår när en polare lade upp det här klippet på fejjan:

Mycket roligt. Vem hade anat att gamle Adolf var East Coast? Det här klippet fick mig hursomhelst att tänka på ett gammalt mixtape som den här freestylen finns med på. (De av er som försöker kolla på klippet på en iPhone blir nog glada av att veta att Steve Jobs i all sin vishet bestämt att det inte är lämpligt att titta på, skaffa en dator eller nåt annat som stöder flash istället.)

Mister Cee – Best of Biggie.

Väl värt att lyssna på faktiskt, mycket av det som är med är gamla radioshower och freestyles och annat rare. Lite dålig kvalitet på ljudet ibland, men det får man leva med. Det var typ såhär det lät back in the day när han slog igenom. Roligare ändå är att det är just Mister Cee som har satt ihop det, eftersom han var den som “upptäckte” Biggie genom hans första mixtape. Någon gång ska jag skriva ett ordentligt inlägg om Notorious och då kanske den historien kommer upp igen.

Åter till ämnet! Vad gjorde jag mer hemma i soffan än att kolla på roliga nazistvideos och lyssna på B.I.G? Jo, jag spelade lite San Andreas och såg om säsong 2 av the Shield. För övrigt anser jag att the Shield är en av de bästa tv-serier som gjorts. Fråga mig inte varför, jag gillar det som fan bara och för ett par år sedan fick jag veta en grej som lyfte serien till en helt ny nivå för mig. För nu börjar vi närma oss pudelns kärna! Vad är det som binder samman Biggie, the Shield, San Andreas och en massa annat som jag inte orkar skriva om just nu?  (Suge Knight och filmen Training Day för att nämna några…) Om någon kan gissa det här utan wikipedia så blir jag sjukt imponerad. Det slog mig nämligen själv bara för ett litet tag sedan, och då har jag ändå vetat om det här väldigt länge utan att koppla ihop det.

Ni har tills imorgon på er, då lägger jag upp resten av texten. Och inget jävla fusk!


One thought on “Going Pekka Heino all up in this motherfucker

  1. Bra där. Jag är också sjuk och har då ingen aning. Biggie vet jag vem det är. Men jag har inte sett Shield. Får väl vänta tills imorgon.

Comments are closed.