Talking to myself because I am my own consultant

Det har vart lite dåligt med skrivandet för min del, och det lär nog inte bli så mycket på ett tag heller. Jag har däremot försökt lägga upp lite låtar på playlisten då och då, och tänkte försöka börja förklara varför jag addar saker. Så, vad har lagts till i basbehovets världsberömda playlist de senaste veckorna?

Först ut är Lil Wayne – 6 foot 7 foot. Den är nice. Det är rent sjukt vilket liv lasagne-raden har orsakat (Bitch, real G’s move in silence like lasagna) Har folk inget bättre för sig? Jag tycker det är fett, men det kanske är den ordvitsälskande göteborgaren i mig som talar…

Sen kommer Albin Gromer – Här inne hos mig. Jag hörde den på radion och blev helt ställd. Detta var något helt nytt, att svensk falsettsång kunde vara såhär bra. Hoppas bara att den inte blir sönderspelad nu när musikläggarna på P3 har hittat den. Jag vet att jag är lite av en musikfascist på det sättet, det stör mig när något blir mainstream. Kanske kan bli ett eget inlägg någon gång, för det är ett intressant fenomen som jag vet att många lider av.

Sist men inte minst så är det Statik Selektah och Termanology med vänner som har gjort “You should go home”. Det är lite av en P3-hiphop tribute att den är med. Amato körde beatet i bakgrunden när de öppnade sista programmet, och det med all rätt – för fy fan vad det svänger!

Jag glömde nästan De La Soul – the Grind Date. Jag hade kunnat ta vilken låt som helst från den skivan, så jag valde den med samma titel som albumet. Tokigt bra och underskattad skiva. De La är tyvärr lite sällsynta på spotten, annars hade det funnits mycket mer i vår lista kan jag lova.

Datorn jag sitter på nu har tyvärr inget spotify installerat, så jag kan inte direktlänka till låtarna. Kolla in the basbehovet playlist istället! Länk finns till höger nånstans.