Jason i Gabba Gabba igen

Två saker som rör vår vän Timbuktu skall vi avhandla denna fredag.

Timbuktu som synthare

Igår satt jag på kammaren och kollade på Gabba Gabba som är (enligt mig) det bästa som hänt barn-tv sedan Björne och Monika gjorde papper för tio-femton år sedan. Jason var tillbaka igen och man fick höra fortsättningen på vad som hände efter att rockbandet Jason upplösts. Missa inte möjligheten att se Jason som synthare, att de har hittat på ännu ett minst sagt innovativt namn på bandet.

Det andra gäller herr Diakités egen show på Sveriges Radio P3, Jasons Spellista. Jag har väl aldrig direkt trott att det kunde bli dåligt, men jag hade mina aningar om att jag skulle tycka att det var “mindre bra”, för att återigen få in CB:s numera klassiska citat. Men det är rätt bra, fin musik och jäkligt gott snack från Jason och hans gäster. Lite som Jasons Värld som gick i somras. Mitt tips, och jag vet att ni andra är med mig, är att lyssna på P3 senare idag — nämligen klockan 13.02. Eller kolla in gamla avsnitt av Jasons Spellista här.