Skördefest på Basbehovet · volym fem

Dags för femman! För att en serie skall bli en serie så krävs det tydligen att det först skall bli en trilogi. En punkt som vi för länge sedan har passerat. Men för att cirkeln skall slutas så kommer här ett trippeltips — Nu när vi alltså är inne på den femte delen i (den äkta) serien Skördefest på Basbehovet.

The Headshell Mix

Danny Delta heter en kille från London. Det är rätt många av de här DJ:sarna som dyker upp i molnet som är från Storbritannien intressant nog. Man får nog säga att den här herren är rätt gammal i gemet och har hållit på att mixa, klippa, klistra, scratcha och sampla sen åttiotalet. Det märks också när man lyssnar på de mixar han har lagt upp på sin mixcloudsida. Ett exempel är den utsökta mixen The Headshell Mix där Herr Delta tar hjälp av Cyrus och bjuder på soul och funk som blandas snyggt med hiphop och en del jävligt tajta scratchsessioner, a la turntabelism. Missa inte heller extraspåret efter själva huvudmixen, där är lite tystnad och sen går herrarna loss som aldrig förr.

Tips 1/3 · Danny Delta & Cyrus — The Headshell Mix

1993

Efter att ha lyssnat på Danny Delta hade jag sug efter mer turntabelism. Efter lite taggsökande och annat kontextuellt surfande hittade jag till den musiksamlande DJ:en Chris Read, även han från London. Det är mycket grejer man kan gilla med hans stil, precis som Danny Delta så är det hiphop, soul och funk som utgör själva basen i Chris Reads mixar. Men inslag av mer nyanserad musik är inte helt sällan en del av showen som är Chris read! Dessutom mixas det och mashas på ett mycket snyggt sätt. Förutom att ta en titt på killens mixcloudsida så kan jag starkt rekommendera Classic Materialserien. Här får den representeras av den sjunde installationen som bjuder oss på främst hiphop från den gyldene eran – 90-talet.

Tips 2/3 · Chris Read — Classic Material Edition#7

Game On

Så till det tredje tipset, när jag hade lyssnat på dessa båda Londonbor så fick jag en krypande känsla av att jag hade hört namnen förut, och mycket riktigt har de gjort en colab. De släppte för ett antal år sedan en mix tillsammans med Adidas Originals och Solid Steel en mix som de kallade The Game On Mixtape. Den har jag kört rätt många här hemma och i lurarna på väg någonstans. Mycket lyssningsvärt! Sjukt att den inte finns omnämnd här tidigare faktiskt, dags för bättring:

Tips 3/3 · Chris Read & Danny Delta — Game On