Label: Daptone Records

Tänkte snacka labels, ett fenomen som försvunnit lite i dessa digitaliserade tider. När man är ute och letar skivor blir etiketten desto viktigare. Det fina med att lära sig några bra labels är givetvis att chansen att hitta nya prylar man gillar ökar drastiskt, follow the label helt enkel.

På senaste tiden har jag snöat in hårt på musik från en liten label från Brooklyn NY, Daptone Records. Det hela började med att jag hörde en podcast på soul-sides.com där Tom Brenneck, en av musikerna knutna till Daptone, intervjuades. Det snackades bla om Menahan Street band och Charles Bradley. När det sen visade sig att det mest som släppts under Daptone Records finns på spotify började insöandet på allvar.  Musikaliskt är det mest funk och soul, extremt skickliga musiker och några av de coolaste rösterna i gamet. Nedan listar jag några favoriter so far, jag har inte lyssnat igenom allt än eftersom jag hela tiden fastnar på dessa fantastiska album.

Charles Bradley – No Time For Dreaming
Mannen som med en fantastisk röst fått ett litet genombrott nu när han passerat 60-årsstrecket. Lyssna särskilt på The World (Is Going Up In Flames) och Heartaches and Pain.

Menahan Street Band – Make The Road By Walking
Riktigt bra funk, mer behöver inte sägas om detta.

Daptone Gold
En samlingsskiva med artister från labeln. Kan vara en bra början för att se lite vad det handlar om. Missa inte Sharon Jones & The Dap-Kings – How Long Do I Have To Wait For You? som jag inte tvekar att kalla ett mästerverk.