Rullbräda och musik

I helgen var det Malmö Ultra Bowl III här i staden. En deltävling i världscupen i bowlåkning. Jag och min bror var där och kollade på världseliten som gjorde upp om segern i en skatepark som till och med de gästande amerikanarna verkade gilla rätt bra. Jag har länge fascinerats av hur oräddoch fruktansvärt skillad man måste vara för att våga göra det som dessa damer och herrar gör varje dag. Sjukt!

Malmö Ultrabowl III

DJ NAjs vände plattor som fick mig att minnas en gammal sanning som jag ofta faller tillbaka till: Skateare har, som grupp, sjukt bra musiksmak. Det vackra ligger i blandningen — reggae, soul och funk möter rock, hiphop och punk. När jag satt där på läktaren med min kamera i handen och var lika imponerad av åkarnas talang som jag var uppslukad av de många, många bra låtarna.

Inte helt osökt kom jag då att tänka på en video jag såg med Mayer Hawthorne, som våra trogna läsare känner igen som den välklädde killen i det soliga Californien med den sammetslena rösten.

Just denna video hör till låten I Left My Heart in San Francisco. Själva låten är i sig helt underbar, en skön pianoslinga och majorens grymma pipa. Men när man kombinerar den med en video med skateare som rippar det i San Francisco. Orde som sinnes räcker liksom inte till. En vän till mig sa helt enkelt Shit va skön! när jag visade videon för honom. Det summerar det rätt bra!

Hursomelst, mycket trevlig lyssning:

Passa även på vad Andy Mac har att säga om Stapelbäddsparken i hans egen AndyCam: