Om björnar och house

Lite otippat att jag efter en längre tids tystnad här på behovet skriver en lite not om housemusik med klara gayreferenser men så får det bli. Snubblade över det här albumet när jag lyssnade på Luuk & Lokkos podcast (eller ja podradioshow…). The 2 Bears kallar dom sig (bandet… inte Luuk och Lokko) och vad jag förstått så är en av medlemmarna även medlem i Hotchip. Rötterna ligger i den tidiga housen och det låter jävligt fett. Ofta tycker jag elektronisk musik kan bli lite väl enkelspårig, det byggs på med fler och fler ljud och på slutet är det en jävla sörja. Det här är gjort med lite mer finess. Mycket snygga basgångar och ett riktigt coolt sound genom hela skivan plus melodier och refränger som på ett nästan besvärande enkelt sätt sätter sig på hjärnan. Om jag ska nämna några favoritlåtar får det först bli öppningsspåret, The birds and the Bees, som jag tycker lutar lite åt funkhållet. En annan höjdare är hyllningen till det legendariska reggaealbumet Heart av the Congos vilket passande nog även är låtens titel.

Sen var det det här med björnarna… Vad jag förstått så är det någons slags homosexuell subkultur. Låter den vetgirige själv googla fram vad den går ut på.

Via spotten: The 2 Bears – Be Strong
The Congos – Heart of the Congos